Jesse

Zet hoogsensitiviteit in als kracht

Merk je dat je snel overprikkeld raakt? Ervaar jij gevoelens en emoties diep en wil je leren hoe je hiermee omgaat en in je kracht blijft staan? Meld je aan voor het traject ‘zet hoogsensitiviteit in als kracht’ en leer hoe jij jezelf kunt helpen.

Sensitiviteit is een kracht

Als je van nature een sterke gevoeligheid hebt dan is dit een enorme kracht. Je bent in staat om alle gevoelens die er zijn heel diep te ervaren, je kunt je goed inleven in anderen en je voelt snel aan of iets wel of niet veilig is.

Tegelijkertijd kan het ook uitdagend zijn, omdat je gevoelig bent voor veel prikkels die je niet allemaal tegelijkertijd kunt verwerken. Mogelijk verwerk je prikkels ook dieper, waardoor je heel veel voelt en het je dagelijkse bezigheid in de weg kan staan. Jouw zenuwstelsel kan dit simpelweg niet aan.

We leven in een maatschappij waar dagelijks veel prikkels op ons afkomen. Het is belangrijk dat je bewust bent van jezelf, je lichaam en hoe jij in je kracht blijft staan.

Leer hoe jij jezelf kunt helpen

Wist je dat je jezelf kunt helpen om meer rust te ervaren? Je hebt namelijk altijd invloed op jouw gedachten en hoe je met prikkels & emotie omgaat. Tijdens het traject leer je hoe je dit kunt doen.

Via gesprekken, oefeningen, voorbeelden en technieken leer je:

  • hoe jouw prikkel- en gevoelswereld werkt;

  • hoe jij jezelf helpt als je overprikkeld bent;

  • hoe jij jouw emoties kunt reguleren;

  • herkennen wat van jou is en wat van de ander;

  • hoe je slim omgaat met de energie die je hebt;

  • jouw sensitiviteit in te zetten als kracht!

De specifieke inhoud van het programma is altijd afgestemd op jouw hulpvraag.

Wat levert het traject jou op?

Na het programma ken jij jezelf goed en weet je wat je kunt doen als er veel prikkels op je afkomen, zodat je weer rust en ontspanning ervaart. Ook weet je hoe jij jouw gevoeligheid in kunt zetten als kracht. 

Je krijgt oefeningen mee die je thuis of op school makkelijk kunt toepassen.

Wil je meedoen met het coachtraject?

Meld je via deze link aan of klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ervaringen van ouders