Jesse

Missie

Een mentaal en sociaal-emotioneel gezonde jeugd die vanuit eigenwaarde leeft. Door coaching en therapie help ik jongeren een sterke basis te ontwikkelen van binnenuit.

Van een sterke basis van binnenuit

Een sterkte basis van binnenuit begint bij dat kinderen en jongeren bewust van zichzelf zijn en weten dat ze goed genoeg zijn zoals ze zijn. Ze ontwikkelen een dieper begrip van zichzelf zodra ze worden aangemoedigd om hun gevoelens, gedachten en gedrag te herkennen, omarmen of te veranderen.

Dit stelt hen in staat om wijze keuzes te maken waardoor ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen geluk in tijden van stress en tegenslagen. Bijvoorbeeld hoe ze met nare gedachten om kunnen gaan, in contact komen met hun gevoel, dichtbij zichzelf blijven, hun stressniveau verlagen en hoe ze grenzen kunnen aangeven.

Naar de beste versie van zichzelf

De acties en gedragingen die voortkomen uit een sterke basis van binnenuit, hebben een positief effect op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Vanuit (zelf)vertrouwen ervaren ze meer grip, grijpen mogelijkheden eerder aan, wijzen zichzelf minder snel af, werken door tegenslagen heen, schakelen sneller van negatief naar positief denken en ervaren minder langdurige en intensieve stressmomenten.

Als een kind of jongere volledig in zijn of haar kracht staat, dan wordt het de beste versie van zichzelf.