Jesse

Voor ouders

Door middel van kortdurende begeleiding help ik ouders, kinderen en jongeren op weg om het probleem aan te pakken. Kinderen en jongeren hebben meer zelfvertrouwen, ervaren meer innerlijke rust en kunnen beter omgaan met hun emoties. Ouders help ik, door middel van inzichten en opvoedtips, op weg om de beste hulpbron voor hun kind te zijn.

Voor Kinderen

Kortdurend en oplossingsgericht

Door middel van coaching help ik kinderen en jongeren op weg naar een gelukkiger leven. Een leven waarin ze zichzelf durven te zijn, een positief zelfbeeld & zelfvertrouwen hebben, grenzen aangeven en waarin ze om kunnen gaan met fijne en minder fijne gevoelens.

De begeleiding is kortdurend, oplossingsgericht en volledig afgestemd op het unieke kind. Daarbij wordt uitgegaan van het zelfhelend en beeldend vermogen van het kind. Kinderen kunnen en doen het zelf.

Via (rollen)spel, diverse oefeningen, tekenen en/of meditatie ontdekt het kind zelf de sleutels die toegang geven tot een leven vol zelfvertrouwen. 

Voor ouders

Het liefst zie je dat je kind gelukkig is. Dat het met een fijn gevoel uit bed stapt, een positief zelfbeeld heeft en zichzelf durft te zijn in de huidige maatschappij.

Maar soms is dit niet het geval, en gelukkig, want het is heel normaal dat een kind zich soms ook minder fijn voelt. Maar als je kind structureel uit balans is geraakt dan is dat heel vervelend.

Je kind ervaart bijvoorbeeld veel onzekerheid, slaapt slecht,  voelt zich angstig, gestresst of huilt veel. Of je merkt dat je kind vaak boos is, rusteloos of druk en veel afgeremd wordt door zijn omgeving.

Wat wil je kind jou vertellen?

Ongetwijfeld heb je al veel geprobeerd om je kind te helpen, maar verandert er niets. Een kind heeft altijd een goede reden om te doen zoals hij of zij doet. Er ligt altijd een behoefte onder het gedrag. Je kind wil je iets vertellen en heeft waarschijnlijk iets anders nodig van jou of van de omgeving. 

Het kan ook zijn dat je kind iets spiegelt uit het systeem en nodigt jou uit om in de spiegel te kijken. Bijvoorbeeld naar een onopgeloste (traumatische) gebeurtenis of naar een basisbehoefte die je als ouder zelf hebt gemist.

Onbewust wordt deze ervaring via overtuigingen en gedragingen doorgegeven aan het kind. Het kind neemt deze patronen over, omdat zij afhankelijk en loyaal zijn naar ouders. Het kind krijgt vervolgens minder ruimte om zijn of haar unieke zelf te ontwikkelen.

Wordt de beste hulpbron voor je kind

Samen onderzoeken we hoe jij als ouder de beste hulpbron kunt zijn voor je kind. Wat heeft je kind van jou en de omgeving nodig? Wat heb jij als ouder nodig? Welke patronen mogen zichtbaar worden?

Ik geef inzichten, tips en handvatten mee die je kunt toepassen in de praktijk.