Jesse

Voor ouders en kinderen

Kinderen (vanaf ongeveer 8 jaar) kunnen bij mij terecht als ze weinig zelfvertrouwen hebben, gepest worden, snel overprikkeld of angstig zijn. Via 1 op 1 coaching leren kinderen hoe zij zichzelf kunnen helpen. Daarnaast denk ik met jou als ouder mee in wat je kind van jou en zijn of haar omgeving nodig heeft.

Voor kinderen

Kortdurend en oplossingsgericht

Kinderen ontdekken via spelletjes, knutselen, praten, tekeningen en verschillende oefeningen waar ze tegenaan lopen en hoe zij zichzelf kunnen helpen. 

Ze leren bijvoorbeeld hoe ze met verschillende emoties, gevoelens en gedachten om kunnen gaan. Welke vaardigheden ze in kunnen zetten om verder te komen: zoals hulp vragen, keuzes maken en oplossingen bedenken. Dit proces stimuleert kinderen om zelf stappen te zetten naar een positieve verandering.

De begeleiding is kortdurend en oplossings- gericht. Gemiddeld hebben kinderen 6 tot 10 sessies nodig om een blijvende verandering te ervaren.

Voor ouders

*Met ‘je’ wordt ouder(s)/verzorgers bedoeld

Het liefst zie je dat je kind gelukkig is. Dat het met een fijn gevoel uit bed stapt, zich vrij en geliefd voelt en met een gezonde dosis aan zelfvertrouwen nieuwe dingen uitprobeert.

Maar soms is dit niet het geval, en gelukkig, want het is heel normaal dat een kind zich soms ook minder fijn voelt. Maar als je kind zich structureel niet fijn voelt, dan is dat heel vervelend.

Je ziet bijvoorbeeld dat je kind:

  • onzeker is, blokkeert bij uitdagingen of nieuwe situaties
  • zich vaak angstig, boos of verdrietig voelt
  • wordt gepest en het moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen
  • veel piekert
  • snel overprikkelt is
  • slecht slaapt of slecht in slaap komt

Wat wil je kind vertellen?

Wanneer je kind structureel vastloopt, wijst het gedrag wat je kind laat zien naar een onderliggende behoefte. Voor je kind is het nog lastig om die behoefte te begrijpen en erover te praten. Het gedrag is een logische reactie op wat je kind ervaart: het is een manier om iets te vertellen en zichzelf te beschermen. 

Samen onderzoeken we welke behoefte er onder het gedrag ligt en wat je kind van jou en zijn of haar omgeving nodig heeft. 

Wat levert de coaching op?

  • Inzicht in wat je kind van jou en de omgeving nodig heeft
  • Inzicht in hoe je jouw kind in zijn of haar kracht zet
  • Tips en advies om je kind te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling
  • Rust, verbinding en vertrouwen in de opvoeding van je kind

Ervaringen van ouders