Jesse

Werkwijze en tarieven

Het is mogelijk om kind- en oudercoaching te volgen of alleen oudercoaching. Bij kind- en oudercoaching help ik het kind met het aanpakken van zijn of haar probleem. Ouders help ik om de beste hulpbron te worden. Bij oudercoaching richt ik me alleen op de hulpvraag vanuit de ouder zelf. Samen kijken we naar wat jij als ouder nodig hebt in de opvoeding van je kind(eren).

Wat houdt een gesprek of kindsessie in?

Kennismakingsgesprek

Willen jullie je kind aanmelden of twijfelen jullie nog? Je kunt mij benaderen voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Het gesprek is kosteloos, vrijblijvend en duurt 15 minuten.

Intakegesprek

Indien jullie gebruik willen maken van het coachtraject dan nodig ik jullie uit voor een intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats met beide ouders (indien de situatie anders is dan kunnen we dat uiteraard bespreken). Tijdens het gesprek bespreken we de hulpvraag, de verwachting van de coaching en geef ik tips en inzichten waarmee je aan de slag kunt gaan in de praktijk. We plannen daarnaast gelijk de data voor de kindsessies en/of oudergesprekken

Voorafgaand aan het gesprek vraag ik jullie om een inschrijfformulier in te vullen.

Kindsessie

Een kindsessie duurt in totaal 55 minuten. Tijdens deze sessies begeleid ik jullie kind spelenderwijs in het oplossen van zijn of haar probleem. Ouders zijn hier niet bij aanwezig, tenzij het kind daar nadrukkelijk om vraagt.

Oudergesprek

Een oudergesprek duurt in totaal 55 minuten. Tijdens een oudergesprek gaan we dieper in op de hulpvraag. Samen onderzoeken we welke patronen zichtbaar mogen worden. Ik denk mee in wat jullie als ouders nodig hebben om de beste hulpbron te worden voor je kind. Ik geef inzichten, tips en handvatten mee die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Eindgesprek

Na de laatste kindsessie volgt een afrondend gesprek met beide ouders (indien uw situatie anders is dan kunnen we dat uiteraard bespreken). Tijdens het gesprek deel ik mijn observatie van de laatste sessies, bespreken we openstaande vragen, recente gebeurtenissen en ronden we het traject af.

Schoolobservatie

Er is een mogelijkheid voor schoolobservatie. Dit kan voorkomen indien de hulpvraag zich voornamelijk afspeelt op school. Afhankelijk van de vraag bepalen we samen welk moment handig is, bijvoorbeeld tijdens de les en/of tijdens het buiten spelen.

Een observatie duurt maximaal 1,5 uur en kost 135 euro.

Aanbod

Oudercoaching

  • 4 oudergesprekken (+ intake en eindgesprek)
  • 78,50 euro (incl. BTW) per gesprek
*Voor aanmelding is geen verwijzing van een huisarts nodig
*De tarieven zijn inclusief voorbereidingstijd voor iedere sessie, administratie, materialen, bijscholing en overige praktijkkosten.  

Ouder- en kindcoaching

  • 5-10 kindsessies
  • 2-3 oudergesprekken (+ intake en eindgesprek)
  • 78,50 euro (incl. BTW) per gesprek of kindsessie
  • Optioneel: schoolobservatie
*Voor aanmelding is geen verwijzing van een huisarts nodig
*De tarieven zijn inclusief voorbereidingstijd voor iedere sessie, administratie, materialen, bijscholing en overige praktijkkosten.